Tutireceptek.hu fejléc

Bárányhússal Töltött Birsalma recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 db közepes nagyságú birsalma
fél citrom
1 picifej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
50 dkg darált bárányhús

őrölt bors
15 dkg főtt, átpasszírozott sárgaborsó (konzerv is lehet)
8 kávéskanál méz
12 dkg vaj

Elkészítés:
A birsalmát meghámozzuk, félbevágjuk, csumáját kimetszük. A fél birsalmákat ezután citromos, forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, a tűzről lehúzzuk, levében hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, végül az áttört sárgaborsót is belekeverjük.

A fél birsalmákat peremes tepsibe tesszük, a főzőléből 2 decit aláöntünk. A húsos masszát az almákba púpozzuk, mindegyikre 1-1 kávéskanál mézet locsolunk, vajat morzsolunk rájuk, végül előmelegített sütőben, kis lángon 30 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémmel töltött tojás » Töltött keksz II. » Töltött zsömle » Töltött sült kifli
» Erdélyi töltött csirke » Ínyenc töltött csirkecomb » Almás töltött karaj » Túróval töltött gombafejek
» Töltött-rántott sajt » Töltött finom cukkini » Spenótos töltött tojás » Töltött kagylótészták
» Csokis töltött keksz » Juhtúrós töltött krumpli » Töltött parika 90 naposra » Túróval Töltött Zsemle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.