Tutireceptek.hu fejléc

Bárányszelet majoránnás mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg bárányhús
2 kanál zsiradék (az eredeti recept sertészsírt használ, ha tradicionálisak akarunk lenni, vegyünk mangalica zsírt)
1 kis fej vöröshagyma
1 csomag vegyes zöldség + 1 nagyobb fehérrépa,
1 kanál liszt

majoránna

Elkészítés:
A megmosott és felszeletelt húst újra megmossuk, lobogó vízben leforrázzuk, majd több vízben ismét megmossuk. Így a minimális faggyúízt is elvesszük. A zöldséget apróra vágjuk. A lábosba beletesszük a felszeletelt húst a zöldséggel, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, a fedőt levesszük, és a maradék vizet elpárologtatva, zsírjára pirítjuk. A hússzeleteket és a zöldséget kivesszük egy tányérra, a megmaradt zsiradékkal és a liszttel barna rántást készítünk. Vízzel feleresztve mártás sűrűségűre keverjük, ízlés szerinti mennyiséggel majoránnával ízesítjük, illetve sózzuk. Visszatesszük a húst és a zöldséget, és összerottyantjuk. Köretként egyszerű, sós vízben főzött, cikkekre vágott burgonya illik hozzá a legjobban, s persze egy pohár finom, könnyű vörösbor.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majorannás sárgarépafánk » Csirkemáj joghurtmártással » Eper aszúmártással » Tőkehal mustármártással
» Őzcomb pikáns mártással » Borjúsült pikáns mártással » Sajtgömbök körtemártással » Húsgombóc sajtmártással
» Sült karfiol sajtmártással » Majoránnás ragu » Pulykamell sajtmártással » Pulykamell pórémártással
» Haltekercs citrommártással » Majoránnás nyúlcomb » Majorannás krumplileves » Körte diós sajtmártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.