Tutireceptek.hu fejléc

Báránytokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg bárányhús (lapocka, vagy comb),
10 dkg füstölt szalonna,
2 dkg só,
3 g őrölt feketebors,
10 dkg hagyma,
3-4 evőkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A húst megmosom, leszárítom és csíkokra vágom. Felkockázom a füstölt szalonnát és az olajban kisütöm.
Hozzáadom a finomra vágott hagymát és aranysárgára párolom.
A húscsíkokat megsózom, a lábasba dobom és megpirítom.
Ráöntök kb egy deci vizet, a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a borsot, majd fedő alatt készre párolom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhakaraj sörben sütve » Furfangos pulykamell » Sertéscsülök pékné módra » Sertéshús kékpenészessajtal!
» Citromos-töltött csirkemell » Sörös mézben sült csülök » Fasírt leveles tésztában » Pulykaroló ínyenceknek
» Virslis rántott pulylamell » Csirke vadas » Sonkás-tojásos pulykatekercs » Sváb hurka
» Mézes báránygerinc. » Angol marhahátszín szelet » Zöldborsós csirkeragu » Sváb szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.