| Barbár csirke receptHúsételek Hozzávalók: Szósz 250 ml Barbár belga sör 1 narancsból nyert narancshéj 1 közepes db vöröshagyma 1 teáskanál friss gyömbér 1 teáskanál őrölt fűszerkömény 1 teáskanál őrölt koriander 1 teáskanál csípős paprikakrém 200 ml főzőtejszín 1 evőkanál étkezési keményítő 1 csokor petrezselyem Továbbá 8 db csirke felsőcomb (személyenként 2 db) 2 ek vaj 1 ek napraforgó olaj 2 gerezd fokhagyma só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítés: Szósz A sört összekeverjük a narancshéjjal, a hagymával és a fűszerekkel. Simára keverjük a tejszínt a keményítővel. Továbbá A combok mindkét oldalát sóval alaposan bedörzsöljük, és megszórjuk borssal. Egy nagyobb serpenyőben a felhevített vajas olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük, és félretesszük. A combokat ezután a serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalukat alaposan átpirítjuk ~ kb. 30 perc. A húsra ráöntjük a fűszerekkel összekevert sört, visszatesszük a fokhagyma gerezdeket, és így főzzük még kb. 15 percig. Ezután ráöntjük a tejszínnel elkevert keményítőt, és összeforraljuk. Szükség eseten még sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |