Tutireceptek.hu fejléc

Barna piskótarolád recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

Tésztához

2 db barna piskótatekercs ( 2 x 4 ) tojásból
Krémhez

5 kanál liszt
20 dkg porcukor
20 dkg Rama
1/2 liter tej
3 tojássárgája

Elkészítés:
Elkészítés

1.Szokásos módon elkészíteni a piskótatekercseket.
2.A krémhez a lisztet,tojássárgákat,tejet jól kikavarni,majd sűrű péppé főzni. A Ramát a cukorral habosra kavarni,majd a kihűlt pépet hozzáadni.
3.A krémet kettéosztani és az egyik részbe 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport tenni.
4.Összeállítás: a piskótára először a világos krémet tenni, majd a kakaósat. Mind a két roládot így kell elkészíteni.
5.Feltekerni, pihentetni a hűtőben legalább 1/2 órát, majd olvasztott csokoládéval bevonni és tetszés szerint díszíteni.

Tanácsok:
Tippek

A pihentetés után forró sárgabaracklekvárral kentem be a tésztát, ecsettel és csak száradás után tetettem rá a mázat.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barnamártás /Alapmártás/ » Finom epres piskótarolád » Barnasörös kávétorta » Zellerleves barna rizzsel
» Barna-fehér fonatok » Barnarizs leves » Eperkrémes piskótarolád » Egyszerű barna süti
» Barnácska » Barna csúcsok sütés nélkül » Mikrós barna kenyér » Barna galuska
» Barna husi » Barna kocka » Japán barnarizssaláta » Szőke-Barna


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.