Tutireceptek.hu fejléc

Barna sós pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
40 dkg barna kenyérliszt
1 tojássárgája
15 dkg sertészsír
5 dkg vaj
1 dl feketekávé

2 dkg élesztő
1 dl tej

Elkészítés:
Az élesztőből és az 1 dl langyos tejből kovászt készítünk, majd megkelesztjük. A 35 dkg lisztet elkeverjük a tojássárgájával, kevés sóval és a kovásszal, majd rétestészta keménységű masszát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, majd egy centi vékonyra nyújtjuk. A zsírt és a vajat összekeverjük 5 dkg barna kenyérliszttel, és rákenjük a kinyújtott rétestésztára. Összehajtogatjuk, majd többször egymás után kinyújtjuk, és ismét összehajtjuk. A hajtogatások között mindig pihentetjük, és miután kinyújtot­tuk, mindig megkenjük olvasztott sertészsírral. Pogácsa­szaggatóval kiszúrjuk, fél órán átpihentetjük, majd megken­jük kevés feketekávéval, és sütőben kisütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barna-fehér fonatok » Finom káposztás pogácsa » Burgonyás pogácsa » Magvas pogácsa
» Burgonyás húspogácsa » Vajas- sajtos pogácsa. » Fűszeres pogácsa » Borzas pogácsa
» Levelestepertős pogácsa » Tejfölös-sajtos pogácsa » Gyergyói tepertős pogácsa » Hűtőben kelt pogácsa
» Zsúrpogácsa: olcsó, gyors » Gyümölcsös barnarizskocka » Burgonyás túrópogácsa » Sajtos- joghurtos pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.