Tutireceptek.hu fejléc

Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
(a bazsalikomos csirkemelles saslik rudakhoz):

3 csirkemell filé

bacon szeletek

bazsalikomlevelek



grillfűszer


(a magyaros saslik rudakhoz):

vöröshagyma

lilahagyma

bacon

csípős parasztkolbász

gomba

szalonna (sütnivaló)

Elkészítés:
1. A csirkemell filéket kettévágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, állni hagyjuk kb. 30 percig, majd megszórjuk grillfűszerrel.
2.) Minden szeletre rásimítunk 1 szelet bacont és néhány bazsalikomlevelet, majd feltekerjük.
3.) A tekercset vastagon felszeleteljük, és a csigákat keresztben a saslik rudakra szúrjuk. Tehetünk elé-mögé: cukkínit, gombát, szalonnakockákat, vörös és lilahagymát.
4.) Sütőben kb. 200 fokon, 25-30 perc alatt lesz kész. Grillsütőn sokkal hamarabb átpirul!


(magyaros saslik rudakat)
1.) A magyaros saslik rudakat úgy állítottam össze, hogy vörös és lilahagyma cikkeket baconba tekertem, majd csípős parasztkolbász karikák, gomba és szalonna következtek.
2.) A saslik rudak alá, a tepsibe, besózott és grillfűszerbe forgatott cukkínit és padlizsánszeleteket tettem, ezek a saslikokból lecsöpögő lében csodásan átsültek.
3.) A sültekhez zöldsalátát és sajtos kiflit kínáltam - minden az utolsó falatig elfogyott...


A receptet beküldte: didu87


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös rudak » Magyaros gombás húsgombóc » Magyaros kapros pulykamell » Puha mézesrudak
» Magyaros burgonya » Magyaros muffin » Magyaros pontykocsonya » Magyaros húsos rétes
» Magyaros tojássaláta » Boros sós rudak » Magyaros gersli » Juhtúrós sajtos rudak
» Parmezános rudak » Kaukázusi saslik » Saslik ínyenc módra » Vendégváró sósrudak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.