Tutireceptek.hu fejléc

Bazsalikomos metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt, 40 dkg paradicsom, 4 evõkanál olaj, 1 csokor friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom), 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tyúkhúsleveskocka, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi kristálycukor, a tésztához 1 evõkanál só, az étel tetejére 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt

Elkészítés:
A tésztát forrásban lévõ sós vízbe teszem, és megfõzöm. Közben a megmosott paradicsomot apróra összevágom. A felforrósított olajon megfonnyasztom a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát, majd ráteszem a paradicsomot és a fûszereket. Ráöntök 2 dl vizet, belerakom a húsleveskockát és az összezúzott fokhagymát. Ráhintem a törött borsot, valamint a megmosott és nagyon finomra összevágott bazsalikomot. Fedõ alatt addig fõzöm, amíg a paradicsom egészen pépessé válik, illetve az öntet sûrû, krémszerû lesz. Ezután szitán átnyomom, majd beleforgatom a megfõtt és forró vízzel leöblített tésztát. Sütõben vagy nagy serpenyõben jól összeforrósítom, és közvetlenül tálalás elõtt meghintem a reszelt sajttal.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz metélt » Zöldborsós metélt » Bazsalikomos epres ital » Vegetáriánus metélt
» Bécsi gőzmetélt » Bazsalikomos túrókrém » Almás-barackos sült metélt » Burgonyametélt (nudli)
» Stíriai metélt » Almás sült metélt » Csokoládés metélt » Sárgarépás zöldmetélt
» Almás-diós rakott metélt » Stíriai metélt (Update 1) » Majonézes cérnametéltsalát » Pikáns metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.