Tutireceptek.hu fejléc

Becsei sajtos kifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt, fél l tej, 5 dkg élesztő,2 dkg cukor,2 dl joghurt,29 dkg margarin,32 dkg Pannónia sajt,10 dkg köményes reszelt Pannónia sajt,1 tojás,só

Elkészítés:
Az élesztőt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni. A tésztát 2x8 részre osztjuk és ismét pihentetjük. A cipókat kinyújtjuk, nyolcat-nyolcat egymásra teszünk, közben a margarint egyenletesen a lapok közé kenjük. Folyamatosan addig nyújtjuk, amíg kb. 4 mm-es tésztákat kapunk. 16-16 részre vágjuk, ahogy a tortaszeleteket szokás. Mindegyik szelet tetejére egy-egy csík Pannónia sajtot teszünk és feltekerjük. A tésztákat egy tepsibe fektetjük, tetejüket megkenjük a felvert tojással, meghintjük sóval és szezámmaggal. Előmelegített sütőben, takaréklángon aranysárgára sütjük, s még forrón megszórjuk köményes reszelt Pannónia sajttal.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott kenyér » Sajtos ponty tepsiben » Karfiolos-sajtos puffancs » Sajtos-gombás halfilé
» Sajtos-sonkás macskafej » Gyors házi vajas kiskifli » Sajtos tallér "főzve" » Sajtos uborkasaláta
» Almás-sajtos körtesaláta » Szezámmagos virslis kifli » Sajtos újkrumplifőzelék » Picike kifli
» Meggyes kiflik » Juhtúrós-sajtos pogácsa » Sajtos csirke római tálba » Hókifli a legegyszerűbben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.