Tutireceptek.hu fejléc

Békacomb rántva recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
16 db békacomb

liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
5 dl étolaj
2 csomó zöldpetrezselyem
1 db citrom


A páchoz:
2 dl ecet
2 dl fehér bor
2 liter víz,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 kis zeller,
2 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 babérlevél,
pár szem fekete bors


Elkészítés:
Előbb a pácot készítjük el.
A tisztított zöldséget és hagymát karikákra vágjuk, a fűszereket hozzáadva az ecetes vízzel jól átforraljuk, pár perccel a vége előtt belerakjuk a bort. Ha kihűlt, a békacombokat 2 napig benne pácoljuk. A bepácolt békacombokat szárazra töröljük, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajba téve, mindkét oldalukra átfordítva szép világosbarnára sütjük, majd az olajból kiemelve jól lecsepegtetjük. A friss zöldpetrezselymet megmossuk, és tiszta konyharuhával szárazra itatjuk. Beletesszük forró olajba, ahol pár keveréssel néhány pillanat alatt ropogóssá sül. Vajas burgonyával, petrezselyemmel meghintve, citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Külön tartármártást adunk hozzá.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ízes borda rántva » Kelkáposztatekercs rántva » Camamber sajt rántva » Kecskesajt rántva
» Töltött paprika rántva » Paradicsom rántva » Zöldpaprika rántva » Békacomb bundában
» Darált hús rántva » Karfiol rántva » Sonka rántva » Sajtos darált hús rántva
» Tojás rántva, feltétnek » Békacomb paprikásan » Töltött gombafejek rántva » Sonkába tekert sajt rántva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.