Tutireceptek.hu fejléc

Belga rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg sajt
10 dkg vaj


Elkészítés:
Vágd a nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikára, és fektess le egy réteg krumpli karikát egy kivajazott tűzálló tál aljára. Sózd meg a krumpli réteget, szórd meg apró vajdarabkákkal, majd nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel borítsd be. A sajtra megint rakj krumplit, hintsd meg pici sóval, vajdarabkákkal, ezután újra a sajt következik. Folytasd addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mindenképpen sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedd be alufóliával, és forró sütőben körübelül 50 percig süsd. Végül pedig az alufóliát levéve 10 percig pirítsd a sütőben. Tálald
valamilyen savanyúsággal.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros krumplilepény » Rakott zöldbab 1. » Sonkás zellerrakottas » Spenótos rakott tészta
» Rakott rétes2 » Rakott krumpli másként » Rakott savanyúkáposzta » Rakott, bundás csirkecomb
» Besameles rakott krumpli » Krumplis-tejfölös muffin » Sajtos rakott hús » Rakott spagetti 2.
» Krumpligánica » Hagymás törtkrumpli » Krumplis gombóc » Diós-meggyes rakott kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.