Tutireceptek.hu fejléc

Berber csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 db csirkecomb
2 dl tejföl
2 dl fehérbor
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4 főtt tojás
2 ek étkezési keményítő

petrezselyem
olaj
reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajban megfuttatom, hozzáadom a kettévágott csirkecombokat és pár percig együtt pirítom. Sózom, hozzáöntöm a bort és lefedve majdnem készre párolom. Közben a főtt tojásokat sajtreszelőn lereszelem és a keményítővel, a petrezselyemmel és préselt fokhagymával együtt a tejfölhöz keverem. Ha a csirkének sok leve van, akkor azzal hígítom, ha kevés, akkor egy kis vízzel. A csirkecombokat félre húzom az edényben, vagy kiszedem, és a levéhez öntöm a tojásos tejfölt. Elkeverem, és készre főzöm.

Tanácsok:
Tálaláskor reszelt sajtot szórok a hús tetejére.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pezsgős csirke » Löncssaláta csirkehússal » Töltött csirkemelltekercs » Csirkemáj grillsütőben
» Parmezános csirkemell 1. » Májas csirkeleves » Csirkés metéltsaláta » Cukkinis currys csirke
» Marokkói csirkeleves » Születésnapi csirke » Sajtos csirkefalatok » Csirkemell a' la pannónia
» Csirke római tálban » Rakott hagymás csirke » Kefires csirkemell » Csirke vadasan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.