Tutireceptek.hu fejléc

Besamelmártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
5 dl tej
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
2 csipet őrölt bors
1 késhegynyi szerecsendió


Elkészítés:
A tejet forrald fel, és tedd félre egy kicsit. A vajat hevítsd fel, rakd bele a lisztet, és nagyon lassú tűzön, állandóan kevergetve pirítsd meg körülbelül két-három perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne égjen le. Több részletben öntsd hozzá a forró tejet, közben folyamatosan kevergesd kézi habverővel.

Ha csomómentes, ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Főzd körülbelül hét-nyolc percig, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, hígítani tejjel, sűríteni liszttel tudod. Ha minden igyekezet ellenére csomós lesz, botmixerrel segíthetsz rajta.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Besamelmártás (tejmártás) » Karaj besamelmártással » Uborkasaláta eperrel » Őszi gyümölcs-sajt saláta
» Kefir tál » Sóskasaláta » Besamel-mártás » Gundelsaláta
» Áfonyás spenót saláta » Színes zöldségsaláta » Céklasaláta főtt céklából » Reform lencsesaláta
» Zöldbabsaláta virslivel » Tökmagolaj » Színes tésztasaláta » Fantázia saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.