Tutireceptek.hu fejléc

Besztercei saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
20-25 dkg aszalt szilva, 25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 3 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma (vagy 1 kis fej hajszálvékonyra vágott vöröshagyma), 5 dkg sós mandula vagy mogyoró (vagy mandula és 1 mokkáskanál só), törött bors és só ízlés szerint, salátalevelek

Elkészítés:
Az aszalt szilvát elõzõ este megmossuk és meleg vízbe áztatjuk. Másnap leszûrjük, kimagozzuk, majd vékony csíkokra vagdaljuk. Ugyancsak vékony csíkokra metéljük a füstölt sonkát, a zöldhagymát pedig szárával együtt felkarikázzuk. A sós mandulát megdaráljuk és belekeverjük a tejfölbe. Sóval, borssal fûszerezzük, majd az egészet összekeverjük. Az elõzõleg jól behûtött salátát megmosott és megszárított salátalevelekre tálaljuk. Tálalás elõtt akár 2 nappal is elkészíthetjük, minél jobban összeérnek az ízek, annál jobb lesz.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos gyümisaláta » Majonézes párizsisaláta » Alma-sárgarépa saláta » Mexikói krumplisaláta
» Paradicsomos babsaláta » Bazsalikomos lencsesaláta » Tojásos répasaláta » Tárkonyos vitaminsaláta
» Sajtsaláta másképpen » Dinnyesaláta » Retek saláta » Meleg spárgasaláta
» Ananászos rizssaláta » Diós-almás céklasaláta » Csirkés zöldsaláta » Finom reteksaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.