Tutireceptek.hu fejléc

Biftéki recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók
1/2 kg darált hús(marha vgy sertés)
1 nagy hagyma apróra vágva vagy reszelve
1 tojás (elhagyható)
3-4 szelet (száraz)kenyér (beáztatva, kicsavarva és felmorzsolva)
2-3 leveseskanál tej (elhagyható)
só,
bors,
oreganó

Elkészítés:
Elkészítés
A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Ha nem használunk tojást hogy dietásabbá tegyük a biftékinket akkor 2-3 leveseskanál citromlevet vagy ecetet kell a masszához adni és a tejet is mellőzzük.

Ebből az adagból 4 nagy lapos biftékit formálunk amelyeket grillen jól megsütünk. A legfinomabb a szénen sült biftéki, de megszokott eljárás a sütőben megsütni grillen vagy akár tepsiben krumplival. Ha ez utóbbi megoldást választjuk akkor a krumplikat megpuccoljuk, kockákra vágjuk, jól megsózzuk, borsozzuk egy tálban, majd a tepsiben elhelyezett biftékik köré és közé helyezzük majd a tepsibe a zsiradékon kívül annyi levet öntünk (víz és egy citrom leve) hogy körülbelül két ujjnyii legyen, tehát a tepsiben lévő alapanyagok feléig érjen. Ha a sütés vége felé még kéne egy kis víz lehet pótolni. A víz a sütés végére elpárolog és a gőzben a krumpli finom puhára fő, a sütés hatására pedig megpirul.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült, rakott lencse. » Serpenyős rizses kolbász » Zöldségkrokett » Nokedlis hús gazdagon
» Datolyás csirke almakockával » Karfiol pizza » Sonkás-gombás Tortilla » Káposztás burgonyafelfújt
» Káposztás egytál » Fokhagymás-diós lapcsánka » Baranta szósz » Krumplis mineknevezzem
» Coq au vin » Tárcsás bab » Májas gombás pite » Spenótos karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.