Tutireceptek.hu fejléc

Biokenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
60 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
10 dkg olajos mag(lehet napraforgó, tökmag, lenmag)
1 doboz élőflórás natúr joghurt
2 dl víz
kávéskanálnyi só
kevés szódabikarbóna
kevés olivaolaj a sütőlap megkenéséhez

Elkészítés:
A tönkölybúzalisztet szitáljuk egy nagyobb, lehetőleg keverőtálba. A rozslisztet is szitáljuk hozzá, szórjuk bele a magvakat, majd még szárazon alaposan keverjük össze. Tegyük hozzá a joghurtot és a vizet, majd ízesítsük sóval és keverjük el benne a szódabikarbónát is.
A vizet addig adagoljuk hozzá, amíg jól formázható, kemény tésztát kapunk.
Formázzunk belőle cipót, majd a tetejét vizes késsel két-három csíkban vagy kereszt alakban vágjuk meg.
A sütőlemezt vékonyan kenjük ki olivaolajjal, s közben a sütőt melegítsük elő kb. 200 fokra.
A ciót helyezzük a sütőlemezre, toljuk a sütőbe, melybe előzőleg egy magasabb tepsiben vizet tettünk. A cipó legyen magasabban. Így süssük kb. 1-másfél óráig, amíg világodpiros lesz a teteje.
ha kivettük a sütőből, azonnal permetezzük meg kevés vízzel, és csavarjuk egy konyharuhába, hogy így hűlhessen ki.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sós kenyértorta » Könnyű és gyors briós » Gépi házikenyér » Pita tészta 2
» Tepertős pogácsa 2 » Bundás kenyér - másként » Dius-féle isteni házikenyér » Gombás töltött kifli
» Lenmagos, gépi kenyerem » Foccacia » Tojásmentes tepertős pogácsa » Hagymás pite
» Fehér kenyér » Baconös-tojáskrémes kalács » Kefires omlós kifli » Malauah (jemeni kenyerlepeny)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.