Tutireceptek.hu fejléc

Bodza szörp 1. recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
50 darab nagy, még nem elvirágzott bodzafej (a bodzavirágpor a lényeg!)
5 kg cukrot
1 kis tasak tartósítószert (10 g)
10 kis tasak citromsavat (10x10 g)

Elkészítés:
50 darab nagy, még nem elvirágzott bodzafejet (a bodzavirágpor a lényeg!) beleteszünk 8 liter felforralt és lehűtött vízbe. 14-15 óra áztatás után a bodzafejektől megszűrjük a vizet, és teszünk bele 5 kg cukrot, 1 kis tasak tartósítószert (10 g) és 10 kis tasak citromsavat (10x10 g). A szörpöt fogyasztás előtt ízlés szerint kb. 1:8 arányban vízzel hígítjuk.

Tanácsok:
Teljesen hűtsd ki a vizet!!
Tartsd be az áztatási időt!!!!!
Apránként adagold a cukrot.
A tartósítószert utasítás szerint használd.


A receptet beküldte: yuhvan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundás bodza » Bodzalekvár » Eperszörp » "Bogárszörp"
» Házi mentaszörp » Vörösboros bodzabogyó íz » Bodzavirág bundában » Hűsítő bodzaital
» Mentaszörp » Cseresznyeszörp » Bodzalekvár szederrel » Bodzaszörp 2.
» Nyári bodzaleves » Szeder szörp » Bodza szörp » Rebarbara szörp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.