Tutireceptek.hu fejléc

Bodzalekvár másképpen recept

Kategória:


Hozzávalók:
bodza, víz,cukor, citromsav,

Elkészítés:
A bodzát, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, így a bogyók lepattannak, nem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila. Befõzésre csak a fabodza gyümölcse jó ! 80 deka cukorból, 2 deci vízbõl, 10 gramm citromsavból szirupot fõzünk. 1 kiló érett bodzabogyót állandóan kevergetve a szirupban addig fõzzük, amíg összetöppedni, sûrûsödni nem kezd. Üvegekbe töltjük, a tetejére egy kevés tartósítószert szórunk, lekötjük, és 24 órára szárazgõzbe rakjuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fagyi szelet másképpen » Gulyásleves másképpen » Almás pite másképpen » Húsvéti koszorú másképpen
» Bodzalekvár » Rétes másképpen » Pulykahús másképpen » Alma torta maskeppen
» Húsgombóc kicsit másképpen » Tonhalas tészta másképpen » Mákosguba másképpen » Bailles másképpen
» Bodzalekvár szederrel » Mokka szelet másképpen » Sajtsaláta másképpen » Fasírt másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.