Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bodzapezsgő recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 kg kristálycukor
13-15 bodzavirág
2 narancs
2 citrom
4 dkg borkősav

Elkészítés:
Csak frissen szedett és nem elnyílott virágot használjunk fel ehhez a zamatos italhoz! A bodzavirágot folyó hideg vízben alaposan megmossuk. A narancsot és a citromot szintén megmosuk, szárazra töröljük és héjával együtt felszeleteljük. A bodzavirágot a cukorral és a borkősavval, valamint a naranccsal és a citrommal együtt 10 liter hideg vízbe tesszük és letakara, hűvös helyen 24 órát állni hagyjuk; közben néhányszor megkeverjük, hogy a cukor ne üllepedjék le; mielőtt leszűrnénk, újra felkeverjük, hogy feloldódjon a cukor. A bodzalét szitán átszűrve üvegekbe töltjük. Lezárjuk és két-három hétig állni hagyjuk. Az így készített bodzapezsgőt jól lehűtve, lehetőleg jégkockával szervírozzuk.

Tanácsok:
Meleg májusi napokon kitűnő frissítő.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Martini házilag » Házi pálinka » Bodzaszörp » Téli Álom
» Fekete mágia » Hűsítő bodzaital » Lady perfect » Mentás limonádé
» Gio cocktail » Bodzaszörp télire » Rika B-52 » Alexander
» Bécsi jegeskávé » Angyalcsók » Bodza szörp » Bloody Brain



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.