Tutireceptek.hu fejléc

Bodzás frissítő recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
3 dkg borkősav (gyógyszertárban kapható)
1,5 kg kristálycukor
1 nagyobb, lédús citrom
9-10 fej bodzavirág
9liter víz

Elkészítés:
1 marék cukrot karamellizálok, majd óvatosan beleöntöm a langyos vízbe. Ha darabos marad kevergetem időnként, majd elolvad:)
Hozzáteszem a többi cukrot is.
Belekeverem a borkősavat, beleszeletelem vékony karikákra a citromot.
A virágot megmosom, majd beleteszem azt is a lébe.
2 napig lefedve hűvösebb helyen állni hagyjuk. Minden nap 1X meg kell kevergetni, és esetleg kóstolni, szükség esetén + cukor/citrom.
2 nap után leszűröm, majd fogyasztom.
Hűtőben jó ideig eláll.

Tanácsok:
Ha sok a virág és nem szeretnénk egyszerre megcsinálni 100liter üdítőt, fagyasszuk le a tiszta virágokat egy jégkrémesdobozban vagy fagyasztótasakban:)

Elkészítési idő: 2 perc

A receptet beküldte: zsófyc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bodzaszörp » Almás-fahéjas frissítő » Bodzaszörp 2. » Bodzaszörp (főzött)
» Bodzás aperol spritz » Mézes bodzaszörp » Bodzaszörp sűritmény » Epres frissítö Ouzóval
» Frissítő koktél » Citromos frissítő » Frissítő gyümölcsleves » Frissítő mentás limonádé
» Édenkert bodzaszörp » Frissítő búzafűlé-koktél » Narancsos bodzaszörp » Tavaszi frissítő (epres)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.