| Bögrés diós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3-4 evőkanál zsír 1 bögre cukor 2 tojás 2 bögre liszt 1 csomag sütőpor 3 evőkanál baracklekvár 1 bögre tej + a tetejére darabolt dió ízlés szerint Elkészítés: 1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. 2. A tészta hozzávalót összekeverjük. 3. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük. 4. A tetejét alaposan megszórjuk darabolt dióval. Ne sajnáljuk, ez lesz a lelke! 5. Kb. fél óra alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk. Tanácsok: Ez a sütemény valóban olyan pihe-puha, hogy szinte beleomlik az ember szájába. A külleme pedig, mikor kivesszük a sütőből, tündöklően aranyosra pirult. A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |