Tutireceptek.hu fejléc

Bogyós rántott sajt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
: 30 dkg mélyhűtött bogyós gyümölcs

2 db kerek camembert sajt (25 dkg)

2 tojás

10 dkg cukor

fél rúd vanília

1 evőkanál étkezési keményítő

4 evőkanál liszt

5 dkg zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés:
Előkészítés:
A mélyhűtött bogyós gyümölcsöket hagyjuk kissé kiengedni. A sajtokat félbe vágjuk. A tojást felverjük.

Elkészítés:
A bogyós gyümölcsökre öntünk 1 dl vizet, belekeverjük a cukrot, a vaníliarudat, és felforraljuk.
Az étkezési keményítőt elkeverjük 2 evőkanál vízzel, és a gyümölcsökhöz keverjük. Hagyjuk kihűlni.
A sajtokat először lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Minden darabot még egyszer a tojásba majd a zsemlemorzsába forgatjuk.
Fritőzben vagy nagyobb edényben bő olajat forrósítunk, és 1-2 perc alatt megsütjük a sajtdarabokat. A forró sajtot a hideg bogyós gyümölcsökkel kínáljuk. Kenyeret kínálhatunk hozzá


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olivabogyós saláta » Rántott cékla sajtszósszal » Túrós bogyós » Olivabogyós spagetti
» Rántott csirkeszív » Sajtos rántott csirkemáj » Olaszos rántotta » Rántott túró
» Tojásrántotta a la Csabi » Kirántott csülök » Rántott szendvics 1. » Rántott brokkoli variációk
» Rántott gríz(Kata-féle) » Rántott zsemlék » Szőlőhegyi rántott tojás » Almás rántott sajt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.