Tutireceptek.hu fejléc

Bolgár muszaka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1/2 kg sertés darálthús
1 fej hagyma
1-2 db paradicsom
1 tk. pirospaprika
1/2 tk. kömény
1/2 tk. csombor
só és bors ,olaj
Tetejére besamel

Elkészítés:
Kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, belekeverem a darált húst és együtt pirítom tovább 1-2 percig.
A fűszereket és a paradicsomot is hozzáadom, és együtt párolom 15-17 percig.
A burgonyát közepes nagyságú kockákra felvágom és egy kiolajozott tepsibe lerakom .
Annak a tetejére pakolom a darált húst, majd az egészet összekeverem.

Besamelmártást készítünk: a vajon megpirítunk 2 kanál lisztet, hozzátöltjük apránként a forró tejet, közben folyamatosan keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Ha sűrű, félrehúzzuk, belekeverünk fél csésze reszelt sajtot
A krumplit befedjük a besamel szósszal, rászórjuk a maradék sajtot, pirosra sütjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolgar salata » Lencsés muszaka » Bolgár gyuvecs » Muszaka burgonyapéppel
» Update muszaka » Húsos muszaka » Bolgár uborkaleves » Bolgár raguleves
» Muszaka II. » Karfiolmuszaka » Bolgár zöldbabos csirke » Bolgár szendvics
» Saját muszaka » Bolgár lecsós csirkemell » Muszaka » Muszaka burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.