Tutireceptek.hu fejléc

Bolgár rizseshús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
400 g sertéshús,
1 evőkanál olaj,
1 teáskanál só,
2 teáskanál édes nemes paprika,
1/4 teáskanál bors,
2 összenyomott fokhagymagerezd,
2 paradicsom,
1 l húsleves,
1 zöld paprika,
3 fej vöröshagyma,
250 g hosszú szemű rizs.

Elkészítés:
A húst két cm-es darabokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük.
A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk.
Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük.
A paprikát négy felé vágjuk, kimagozzuk és csíkokra szeljük.
A hagymát megtisztítjuk és négy részre vágjuk.
A paradicsomot rövid időre a forró levesbe tesszük, majd a bőrét lehúzzuk és négybe vágjuk.
A rizst hozzáadjuk és felforraljuk.
A paprikát és a hagymát belekeverjük és puhára főzzük.
A paradicsomot az utolsó öt percben tesszük hozzá. A rizseshúst keverés nélkül puhára főzzük, és ízesítjük.


A receptet beküldte: leti80


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolgár gyuvecs » Sült rizseshús » Rizseshús másképp » Bácskai rizseshús
» Gyors rizseshús » Bolgársaláta » Csirkés rizseshús » Bolgár ünnepi leves
» Bolgár muszaka » Zöldséges Rizseshús » Bolgár szendvics » Bolgar salata
» Bolgár uborkaleves » Bolgár lecsós csirkemell » Bolgár zöldbabos csirke » Bolgár raguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.