Tutireceptek.hu fejléc

Böllérmáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(személyektől függő mennyiségben)
hagyma
zsír, vagy olaj
sertésmáj
sertésvelő

bors
pirospaprika

Elkészítés:
A májat megtisztítod, kb. fél centi vastag, 4-5 centi hosszú csíkokra vágod. A velőről lehúzod a hártyát, közepes kockákra vágod.
A hagymát fél karikára vagy kockára felaprítod.
A hagymát bő zsíron megfonnyasztod, majd hozzáadod a májat, és erős tűzön addig pirítod, amíg minden darab színt vált. Utána lehúzod a tűzről, pirospaprikával megszórod. A velőt külön megsütöd forró zsíron, megborsozod, sózod, és a kész májhoz kevered óvatosan.
Főtt vagy petrezselymes krumpli való hozzá, és leginkább a csalamádé vagy uborka passzol hozzá.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jóasszony pecsenyéje » Gombás csirketekercs » Disznótoros savanyú (pörkölt) » Baszk csirkemell
» Sajtos-Baconos hús » Paradicsomos húsos spagetti » Arancini (olasz rizsgolyó) » Töltött pulyka nyakbőr
» Görög csirkecombok » Mézes-körtés oldalas » Belgrádi tojás » Erdélyi tormás hús
» Sörben sült oldalas » Almás vagdalthús. » Kinai hús » Tokány-mokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.