Tutireceptek.hu fejléc

Borivók Pecsenyéje recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csont nélküli sertéstarja, vagy karaj
80 dkg burgonya
15 - 15 dkg paradicsom és zöldpaprika
2 fej közepes vöröshagyma (ez el is hagyható)
pirospaprika
őrölt bors

olaj
(esetleg reszelhető sajt)

Elkészítés:
A húst 8 kis szeletbe vágjuk, és klopfolóval kiverjük. A megmosott paradicsomot, paprikát és a megtisztított hagymát karikára vágjuk, a meghámozott burgonyát is kb fél centi vastagra felkarikázzuk. Mély tűzálló tálat kiolajozunk, a nyers burgonyát az aljára rakjuk. Megsózzuk, enyhén borsozzuk. A tetejére paprikát, paradicsomot és a hagymát halmozunk, majd ismét megsózzuk. Ráfektetjük a hússzeleteket, és sóval, borssal, pirosparikával fűszerezzük. Alufóliával letakarjuk, és közepes hőmérsékletű sütőben 30-35 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítjuk, és még 10-12 percig sütjük, hogy a pecsenyének szép piros színe legyen.

Tanácsok:
Meg lehet bolondítani egy kis füstölt húsos szalonnával is. Ha dúsítani akarjuk a fólia eltávolítása után reszelt sajttal meg lehet hinteni.
FINOM!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cseteica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdészné pecsenyéje » Jóasszony pecsenyéje » Herkules pecsenyéje » Gombás csomagok
» Páclé öreg vadhúshoz » Karalábés darálthús » Tejfölös csirke másképp » varga féle csirke
» Rakott csirkemell almával » Alufóliás halszelet » Indiai csirkecombok » Szalonnás pulykatekercs
» Csirkemelles húspogácsa » Sajtos szelet » Makói májszelet » Tejben sült pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.