Tutireceptek.hu fejléc

Borjú marsala recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 evőkanálnyi olaj
4 szelet kicsontozott, borjúlábszár (50 dkg)
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
25 dkg sampion gomba, vékonyra szeletelve
0,7 dl marsala bor (helyettesíthető édes tokaji szamorodnival)
1,5 dl marhahúsleves
1 evőkanálnyi friss metélőhagyma

Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Süssük meg a borjúhúst mindkét oldalán olyan puhaságúra, ahogyan szeretjük, majd szedjük ki a serpenyőből.
Tegyük bele a vöröshagymát, kevergetve süssük puhára. Adjuk hozzá a gombát, a marsalát és a levest. Kevergessük, amíg a keverék fel nem forr és be nem sűrűsödik.
A szószt öntsük rá a borjúhúsra, szórjuk meg metélőhagymával.

Tanácsok:
Tálalhatjuk puliszkával vagy natúr krumplival.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos borjúszelet » Almás-boros borjúmáj » Magyaróvári borjúborda » Francia borjúborda
» Borjúsült római tálban » Borjújava dubarry-módra » Borjúpörkölt » Balatoni borjúszeletek
» Pikáns borjúsült » Borjúragu leves » Fűszeres borjúszeletek » Göngyölt borjúszeletek.
» Borjúpecsenye tökraguval » Fasírt borjúból » Borjúmáj cukkínivel » Gombás borjúnyelv


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.