Tutireceptek.hu fejléc

Borleves vörösborral recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6 dl vörösbor,
5 dkg cukor,
2 db tojás,
1 kávéskanál porcukor,
2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A vörösbort felöntjük fél liter vízzel, beleszórjuk a zsemlemorzsát és állandó kevergetés mellett felforraljuk. A két tojássárgáját kikeverjük, kevés borral hígítjuk, és ráöntjük a levesre. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, porcukorral ízesítjük, és apró habgaluskákat szaggatunk a levesbe.


A receptet beküldte: access

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás borleves » Tokaji borleves mazsolával » Tokaji borleves » Pincepörkölt vörösborral
» Ünnepi borleves » Borleves másik változata » Borleves » Karácsonyi borleves
» A mi gazpachonk - melegen » Gesztenyés káposztaleves » Brokkoli krémleves gyorsan » Kelbimbó krémleves
» Levesgyöngy (sült borsó) » Gyros pita tk. liszből » Pacóleves » Zabpelyhes szilváslepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.