Tutireceptek.hu fejléc

Boros borjúborda birsalmával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 vastag szelet borjúborda,
fél kg birsalma,
4 dkg vaj,
2 dkg liszt,
2 dl fehér bor,
só,
őrölt bors,
tárkonylevél.

Elkészítés:
A húst megmossuk, kissé kiklopfoljuk és sóval, borssal fűszerezzük. A birsalmát meghámozzuk és vékony cikkekre vágjuk. A birsalmákat néhány percig borban áztatjuk. A borjúszeletek mindkét oldalát forró vajon pirosra sütjük. A borban áztatott birsalmát ráöntjük, ízesítjük sóval, tárkonylevéllel, és fedő alatt a bordákat puhára pároljuk. Ekkor kiszedjük, és a visszamaradt birsalmát meghintjük liszttel, kevés vízzel felengedjük és felforraljuk.

Tanácsok:
A bordákat előmelegített tálra rakjuk, ráöntjük a birsalmamártást, és köretként párolt rizst adunk hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros csülöksült » Vörösboros kacsamell » Vörösboros csirke » Bíboros szelet
» Gombás vörösboros tokány » Vörösboros nyúlgerinc » Boros kuglóf » Boros borjúfalatok
» Boros meggyleves » Boros narancskrém torta » Vörösboros pontyfilé » Vörösboros meggyleves
» Magyaróvári borjúborda » Boros csirkecombok » Boros házinyúl » Vörösboros eperleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.