Tutireceptek.hu fejléc

Boros borjúfalatok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3-4 személyre
50 dkg borjúcomb,
10 dkg nyers füstölt sonka,
5 dkg vaj,
1/2 dl olaj,
száraz fehérbor,
friss zsályalevél,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:
A húst szeleteld fel nagyon vékonyan, majd a szeleteket vágd
fél 2-3 ujjnyi csíkokra, s gyengén sózd meg. A hajszálvékonyan
szelt sonkát ugyanilyen csíkokra vágd. Minden húsdarabra teríts
egy sonkát, borsozd meg, tegyél rá egy zsályalevelet, majd a
csíkot göngyöld fel és rögzítsd (fa) fogpiszkálóval. Egy
serpenyőben a felolvasztott vajhoz add hozzá az olajat, helyezd
bele a hústekercseket, és minden oldalukat süsd pirosra. Ezt
követően öntsd fel borral és párold puhára (ha a bor elfő, esetleg
vízzel pótold). Tálaláskor a visszamaradt húslét locsold a forró
borjúfalatokra.
Pirított kenyeret ajánl hozzá.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros szőlőleves » Vörösboros zúzapörkölt » Fehérboros limonádé » Fehérboros gombamártás
» Boros, kapros lazac » Vörösboros szederdzsem » Vörösboros körte » Vörösboros sült pulyka
» Mecseki boros csülök » Gombás-vörösboros gulyás » Fehérboros póréhagymaleves » Vörösboros máj
» Lecsós-boros sertéspörkölt » Csomboros-lencsés káposzta » Fehérboros krémtorta » Meggyleves vörösboros


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.