| Boros borjúfalatok receptHúsételek Hozzávalók: 3-4 személyre 50 dkg borjúcomb, 10 dkg nyers füstölt sonka, 5 dkg vaj, 1/2 dl olaj, száraz fehérbor, friss zsályalevél, őrölt bors, só. Elkészítés: A húst szeleteld fel nagyon vékonyan, majd a szeleteket vágd fél 2-3 ujjnyi csíkokra, s gyengén sózd meg. A hajszálvékonyan szelt sonkát ugyanilyen csíkokra vágd. Minden húsdarabra teríts egy sonkát, borsozd meg, tegyél rá egy zsályalevelet, majd a csíkot göngyöld fel és rögzítsd (fa) fogpiszkálóval. Egy serpenyőben a felolvasztott vajhoz add hozzá az olajat, helyezd bele a hústekercseket, és minden oldalukat süsd pirosra. Ezt követően öntsd fel borral és párold puhára (ha a bor elfő, esetleg vízzel pótold). Tálaláskor a visszamaradt húslét locsold a forró borjúfalatokra. Pirított kenyeret ajánl hozzá. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |