| Boros cseresznyeleves citromhabos galuskával receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg cseresznye, 1,5 dl száraz vörösbor, 1,5 dl tejszín, 1 evőkanál finomliszt, fél citrom leve, egy darabka citromhéj, kis darabka fahéj, szegfűszeg, kristálycukor, csipet só; a galuskához: 1 tojásfehérje, 2 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, tej a főzéshez; néhány citromlevél vagy menta a díszítéshez Elkészítés: A megmosott gyümölcs szárát távolítsd el, majd magozd ki. A sót, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget tedd 5 dl vízbe és forrald 5 percig. Ezután szűrd le, és a levét öntsd vissza a fazékba. A lisztből és a tejszínből készíts csomómentes habarást. Tedd a cseresznyét a fűszerezett lébe, öntsd hozzá a citrom kicsavart levét, és annyi cukorral ízesítsd, hogy kellemesen pikáns maradjon. Forrald fel és főzd további 5 percig. Add hozzá a tejszínes habarást és állandó kevergetés mellett újabb öt percig forrald, végül a bort is öntsd bele, és húzd le a tűzről. Amíg a leves hűl, verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral és a reszelt citromhéjjal és kiskanállal szaggasd gyöngyöző, forrásban levő tejbe (vagy vízbe). A galuskákat 1 perc elteltével fordítsd meg, főzd újabb 1 percig és szedd ki. Tálalásnál helyezd a kihűlt levesre, majd citromfűvel vagy mentával díszítve kínáld. Tipp: Tejszínt belekeverve krémesebb, lágyabb lesz az íze. Egyéb bogyós gyümölcsből is elkészítheted. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |