Tutireceptek.hu fejléc

Boros csirkemell párolt erdei gombával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet csirkemell filé
só, őrölt bors
4 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
1 dl szárnyashús leves
1 kockákra vágott vöröshagyma
30 dkg vegyes erdei gomba felszeletelve
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor apróra vágott koriander
1 csokor felaprított metélőhagyma

Elkészítés:
A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon minden oldalukon megsütjük.
Felengedjük a borral és a húslevessel; puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Kivesszük a serpenyőből és tálalásig melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a gombakeveréket. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, hogy a gomba íze jól érvényesülhessen. Rázogatva megpároljuk.
A keményítőt néhány kanálnyi vízben simára keverjük és besűrítjük a gombát vele.
A filéket felszeleteljük, a gombát mellékanalazzuk. A korianderrel és a metélőhagymával meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszos csirkemellcsíkok » Édes csirkemell » Kubai csirkemell » Tejszínes csirkemell
» Csirkemelles rántotta » Bíboros szelet » Boros sósrúd » Göngyölt sonka gombával
» Indiai párolt sertésragu » Sült rakott csirkemell » Fehérboros krémtorta » Almás csirkemellfilé
» Sajtos tejfölös csirkemell » Almába töltött csirkemell » Boros kelt rétes » Vörösboros zúzapörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.