Tutireceptek.hu fejléc

Bőrös karaj sült zöldségekkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg bőrös malac karaj
2 evőkanál méz
2 gerezd foghagyma
3 kanál olaj
1 pici piros erős paprika
4 dkg darált dió
12 szál újhagyma
40 dkg paradicsom
30 dkg cukkíni
só, durvára őrölt bors
2 evőkanál tetszőleges fűszervaj

Elkészítés:
A húsokat megmossuk, leszárítjuk. És a bőrénél bevagdossuk. A szeleteket megkenjük kevés olaj, a fele méz, a zúzott foghagyma és a finomra vágott erős paprika keverékével. Letakarva, hűtőben, 1-2 napig érleljük. A sütőt 200 c. fokra előmelegítjük. Nagyobb tepsibe sütőrácsot teszünk, megkenjük olajjal, és az előkészített hússzeleteket ráfektetjük, megsózzuk. A tisztított zöldségeket felszeleteljük, sózzuk, megszórjuk a borssal, s a hús mellé helyezzük. Amikor a hús már majd nem kész (kb.25 perc), a maradék mézet a dióval és a maradék olajjal a sülő húsokra kenjük, szépen rápirítjuk ( ne égjenek meg) A zöldségekre tesszük a fűszervajat, és a pirult hússzeletek mellé tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségkrémes karajszelet » Pácolt zsebes karaj » Fügés sertéskaraj » Gombás-májas rakott karaj
» Fóliában sült karaj » Tejfölös karaj » Tepsis karaj » Sajtos-tejfölös karaj
» Rakott sült karaj... » Sertéskaraj gazdagon.... » Tejszínes sajtos karaj » Tortilla zöldségekkel
» Rakott karaj burgonyával » Sertéskaraj parasztosan » Sajtos karaj tepsiben » Párolt rizs zöldségekkel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.