Tutireceptek.hu fejléc

Borsos csirke sütőben recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók
1 konyhakész egész csirke,
3 dkg liszt,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor, olaj,
1 babérlevél,
3 szem szegfűszeg,
só,
durvára őrölt fekete bors

Elkészítés:
Elkészítés
A csirkét nyolc darabba vágjuk. Tálba tesszük, meghintjük frissen őrölt fekete borssal és leöntjük a borral. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A húsdarabokat a pácból kivesszük, besózzuk, majd áttesszük egy tűzálló tálba. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a csirke páclevével. Babérlevéllel, szegfűszeggel ízesítjük és felforraljuk. A csirkére öntjük, és forró sütőben megsütjük. Kukoricás rizzsel kínáljuk. Tipp: Vörös borral még jobb, valamint lehet a tepsibe a husi mellé krumplit is tenni, akkor egyszerűbb a dolog, nem kell még külön főzőcskézni.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zőldborsós párizsiszelet » A Lászlók csirkemájasa » Finom csirkemell » Sajtos tejfölös csirke
» Gombás rakott csirkemell » Baconba göngyölt csirkemáj » Szabolcsi csirkemell » Sütőben sült spagetti
» Tartáros csirkecombok » Csirkés karfiol » Kimélő csirkegombócleves » Palacsintás csirke
» Csirkés kukorica saláta » Mexikói tésztás csirke » Sajtos csirkesaláta » Rizses csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.