Tutireceptek.hu fejléc

Borsós-gombás rizottó recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna (bármilyen lehet)
1 konzerv zöldborsó
1 üveg szeletelt gomba
2 csésze rizs

bors
ételízesítő

Elkészítés:
A szalonnát - ha szükséges - kevés olaj vagy zsír hozzáadásával üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Ráöntjük a zöldborsót és a gombát (lé nélkül), jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Ezután hozzáadjuk a rizst, és alacsony lángon megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint ételízesítővel fűszerezzük. A vizet, ha szükséges, utánatöltjük, míg megfő a rizs. Végül feljebb vesszük a lángot/fokozatot, és állandó kevergetés mellett pirítjuk pár percig.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökrizotto parmezannal » Sült, gombás rizottó » Csiga rizottó » Veserizottó
» Karfiolrizottó » Rizottó gombásan » Sajtos rizottó » Kacsahúsos rizottó
» Ananászos szárnyas rizottó » Tavaszi Rizotto » Gombás rizottó (Nők lapja) » Céklás rizottó
» Banános pulykarizottó » Rizottó darált hússal » Gyümölcsös - májas rizottó » Őszi almás-gombás rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.