| Borsos hús – Peposo alla fornacina receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg marhahús, 1 sárgarépa, 1 zellergumó, 3 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 250 ml olívaolaj, 2 rozmaringág, 1 üveg Chianti, 6 dkg paradicsompüré, 1 citrom héja, ½ evőkanál durva tengeri só, 5 dkg bors, 1 evőkanál szemes bors, 4 szegfűszeg, 1 szerecsendió, ½ körte. Elkészítés: A húst előkészítjük a sütéshez. A sárgarépát, a fokhagymát, és a hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A zellergumót is megtisztítjuk, keskeny csíkokra vágjuk. Az egészet sütőbe tesszük, olajjal meglocsoljuk, rozmaringot és a citrom héjat hozzáadjuk, és a húst minden oldalról megsütjük. Végül leöntjük a Chiantival, fűszerezzük sóval, borssal, paradicsompürével és szegfűszeggel. Az egészet közepes lángon kb. négy órán keresztül süssük, a húst folyamatosan meglocsoljuk vízzel. A szaftos szószt leszűrjük, felfogjuk egy edénybe. Hozzáadjuk a szemes borsot és szerecsendióval ízesítjük. A fél körtét szétnyomjuk, és hozzákeverjük. A felszeletelt húst citromkarikával díszítjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |