Tutireceptek.hu fejléc

Borsos steak vörösbormártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet marhasteak
só, frissen őrölt bors
1,5 dl vörösbor
1 ek mustár
3 dl marhahúsleves alap
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál kakukkfű
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A steakeket sózd, borsozd, majd nagy lángon süsd pirosra mindkét oldalát 4-5 perc alatt (vagy amennyire szereted). Keverd össze a bort, a levest, a mustárt és a paradicsompürét, ízesítsd kakukkfűvel és forrald fel. Add hozzá lassan a vajat és a tejszínt, főzd 5 percet. A lisztet keverd el egy kevés lével, majd öntsd a szószhoz, és forrald össze, hogy besűrűsödjön. Grillezett édes zöldségekkel (paprika, zsenge borsó, brokkoli, vízigesztenye) tálald


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Steak krumpli » Zöldborsós tojásragu » Galyasági steak. » Zöldborsós tokány
» Zöldborsós szűzérmék » Borsós-gombás rizottó » Csicseriborsós saksuka » Zöldborsós tészta
» Csicseriborsós finomság » Gombás-zöldborsós spagetti » Juhtúrós-borsós hús » Zöldborsós rizs
» Baconos zöldborsós tészta » Zöldborsós sertéstokány » Zöldborsós csirkecsíkok » Zöldborsós pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.