Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borzas (bundás) hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 főre

4, egyenként kb. 12 dkg-os lehetőleg szálkamentes, bőr nélküli halfilé (fogas, süllő, pisztráng, harcsa, tengeri halfilé),
1 kiskanál só,
fél mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál mustár,
4 közepes burgonya,
8 dkg finomliszt

a sütéshez:

bő olaj

a díszítéshez:

1 citrom

Elkészítés:
1. Ehhez az ételhez a süllő-, a fogas- vagy a pisztrángfilé a legalkalmasabb, de jó hozzá friss vagy a fagyasztott tengeri hal is. Utóbbit ha felengedett, kissé ki kell nyomkodni és leszárogatni, nehogy sütés közben szétessen. A halat besózzuk, megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük.
2. A burgonyát megtisztítjuk és sajtreszelőn lereszeljük. Alaposan kinyomkodjuk (az így nyert burgonyalevet igyuk meg vagy adjuk leveshez, mert nagyon egészséges). Ez a művelet azért fontos, mert ha túl vizes a burgonya, nem tapad a halra, ami pedig rátapad, sütéskor leválik róla. Ugyanez az oka annak, hogy csak régi krumpli jó hozzá, újburgonyából ne készítsük!
3. A megfűszerezett halat a lisztbe hempergetjük, majd a lereszelt burgonyába forgatjuk, amit jól rá is nyomkodunk. Ahhoz, hogy a hal szép aranybarnára süljön, ne égjen meg, de a nem elég forró olajtól a bundája se váljon le, nagyon kell figyelni a sütésére, ezért a reszelt burgonyából 1-2 szálat dobjunk az olajba. Ha följön az olaj tetejére és sülni kezd, akkor jó; belerakhatjuk a halszeleteket.
4. Oldalanként kb. 3 percig sütjük, végül szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük.
5. Majonézes almával tálaljuk, ami úgy készül, hogy a meghámozott, kockákra vágott gyümölcsöt majonézbe keverjük, és kisebb darabokra tépett salátalevelekkel gazdagítjuk. Citromcikkekkel díszítjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundás cukkini » Bundás sült banán » Sonkás bundás kenyér » Borzas csirkemellfilé
» Bundás tojás sütőben » Bundás káposzta » Rakott bundás kenyér » Mátrai Borzaska
» Káposztabundás hús » Borzas túrós » Borzas hús » Borzas Kata
» Bundáskenyér másként » Bundáskenyér-szerintem » Töltött bundás kenyér » Földimogyorós borzaska



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.