Tutireceptek.hu fejléc

Borzaskata recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 sütõpor
2 evőkanál kakaó
kevés tejföl

Töltelék:
1 kg áttört tehéntúró
25 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 citorm reszelt héja
5 dkg darált babapiskóta v. keksz
4 tojás kemény habja
mazsola

Elkészítés:
A tésztát gyorsan összegyúrjuk, 2 cipóba osztva hûtõszekrénybe tesszük (kb. 1 órára). Közben elkészítjük a tölteléket, ízlés szerint mazsolát is tehetünk bele. Egy közepes nagyságú tepsit kivajazunk, a tészta egyik felét kinyújtva belesimítjuk. Erre jön a túrótöltelék. A tészta másik felét nagylyukú reszelõn a töltelék tetejére reszeljük. Forró sütõbe toljuk, de 10 perc után mérsékeljük a lángot, és még kb. 30 percik sütjük. A tepsiben hagyjuk kihûlni, majd hosszúkás szeletekre vágva, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:
Ha nincs kedved a reszelõvel bajlódni, a tészta másik felét egyszerûen kinyújtva is ráteheted a süteményre. Nem lesz olyan szép, de így is finom.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos beigli töltelék/főzött/ » Bágyi Diòs Süti » Kókuszos-meggyes túróbomba » Lajos szelet
» Meggyes őzgerinc » Almás muffin(muflon) » Teasütemények » Almás pudingos
» Gesztenye torta (kókuszos) » Narancsos palacsinta » Epres, túrós hűsítő » Raffaello 2.
» Cseresznyés pite kókusszal » Mogyorókrémes rolád » Finom gumimaci torta » Kókuszos-szőlős szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.