Tutireceptek.hu fejléc

Boszorkány ujj recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg vaj
30 dkg liszt
1 csipet só
6 kanál víz
1 kanál ecet
2 tojás sárgája (a kenéshez)
10 dkg mandulabél
darabos kristálycukor
piros ételfesték vagy céklalé

Elkészítés:
A vajat, lisztet, sót, vizet és ecetet jól összedolgozzuk, hogy hólyagos tésztát kapjunk. Majd tegyük a hűtőbe pihenni néhány órára.
Aztán vegyük ki, és azonnal nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, vágjuk 8-10centis darabokra, és hengergessük ujj formára.
Forraljunk vizet, majd ha felforrt, vegyük le a tűzről és rakjuk bele a mandulabelet 5 percre. Ezután húzzuk le a mandula barna héját és áztassuk 3-4 percig az ételfestékben vagy céklalében. Az ujjakat kenjük át sárgájával, és szórjunk rá némi cukrot, végül nyomjuk bele a vörös mandulákat körmöknek. 200 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük.

Tanácsok:
Ha esetleg idegenkedünk az ételfestéktől vagy a céklalétől, utólag kifesthetjük a körmöket csokival pl.
Ízlés szerint a tésztához lehet pl. mandulaaromát is rakni.


A receptet beküldte: LauraJones


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boszorkány máglya » Boszorkány ujjak » Boszorkány pogácsa » Boszorkányflekken
» Boszorkány ujjak 2 » Boszorkányujjak » Tárkonyos boszorkánysült » Boszorkánymáglya 2
» Boszorkányhab » Boszorkányos mézeskalács » Boszorkánymáglya » Boszorkánypogácsa
» Boszorkányháztető » Boszorkánykrém » Joghurtos sárgadinnye » Édes puliszka sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.