Tutireceptek.hu fejléc

Breton szilvalepény - Far breton recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg kimagozott aszalt szilva
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
6,5 dl tej
1 evokanál rum
2 dkg vaj
csipetnyi só

Elkészítés:
A pár órára hideg vízbe áztatott aszalt szilvát lecsopogtetjuk. Nagyobb tálban osszevegyítjuk a finomlisztet, a cukrot és a csipetnyi sót, majd egyenként beleutjuk a tojásokat, és fakanállal osszedolgozzuk; kozben lassanként hozzáadjuk a tejet, végul pedig az evokanálnyi rumot. Kivajazunk egy kb. 26 cm átméroju tortasutot, beleszórjuk a szilvát és ráontjuk a masszát. Elomelegített sutoben megsutjuk. Kivéve hagyjuk kis ideig hulni, s még langyosan, a tortasutoformából cikkekben tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cherry41


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bögrés raffaelló » Mézeskalács :) » Egyszerű Túrós lepény » Tiramisu szelet(finom)
» Diós tiramisu » Répatorta 2 » Szalagos fánk szerintem » Párolt körte joghurthabbal.
» Vasárnapi meggyes lepény » Különleges piskótás alagút » Zabkorpás-diós muffin » Babaszelet
» Zselébe zárt gyümölcsök » Torta sütemény » Kedvenc-torta » Zabpelyhes-áfonyás csokitorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.