Tutireceptek.hu fejléc

Brokkoli boros bundában recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80-90 dkg brokkoli,
kb. 2 dl fehérbor,
8-10 dkg liszt,
3 dkg olaj,
2 tojásfehérje,
csipetnyi só;
a sütéshez: olaj

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, vagy nagyobb darabokra vágjuk, megmossuk, és
enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Szűrőlapát segítségével a főzővízből kiszedjük,
lecsöpögtetjük és lehűtjük. A lisztet kevés borral simára keverjük, hozzáadjuk az
olajat, elkeverjük, majd annyi borral hígítjuk fel, hogy sűrű palacsintatésztát
kapjunk.
A tojásfehérjéből csipetnyi só hozzáadásával kemény habot verünk, és a
palacsintatésztába keverjük. Az előkészített brokkolit a masszába forgatjuk, és bő,
forró olajban kisütjük. Melegen, párolt rizzsel, tartármártással tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolikrémleves » Brokkolipüré » Brokkolis csirkemell II. » Brokkolikrém levesem
» Boros kuglóf » Vörösboros körte » Vörösboros szilva » Padlizsán párizsi bundában
» Brokkolis-karfiolos csirke » Brokkolis Cézár-saláta » Brokkolis tészta csoda » Brokkolis csirkém
» Almás-boros borjúmáj » Brokkolis lepénykék » Gnocchi brokkolis raguval » Bodzavirág bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.