Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 nagyobb rózsa brokkoli
4-5 gerezd fokhagyma
vegeta
1 kk bazsalikom
2-3 dl tejföl
2-3 ek étkezési keményítő

Elkészítés:
A brokkolit apró rózsákra szedjük, a szárait is megtartjuk. Kevés vízben (csak épphogy ellepje)megfőzzük, nem túl puhára, mert később még úgyis jobban szétmegy. A főtt szárakat kiválogatjuk és turmixoljuk, majd összekeverjük a tejföllel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, a keményítővel. A habarást a brokkolirózsákhoz adjuk, forrásig keverjük.

Tanácsok:
Minél kevesebb vizet hagyunk a brokkolin, annál kevesebb keményítős sűrítésre van szükség. A szárak turmixolása és az ételhez adása is jól sűrít. Mi jó fokhagymásan szeretjük, bátran lehet használni belőle többet is.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolifőzelék 1 » Kelkáposzta főzelék » Paradicsomos borsófőzelék » Parmezános spárga
» Joghurtos zellerfőzelék » Rebarbara mártás » Mindenfélés főzelék » Lencsefõzelék
» Joghurtos cukkínifőzelék » *Brazil* főzelék » Karfiolfőzelék » Salátafőzelék
» Szalonnás Zöldborsófőzelék » Angolos főzelékek » Kapormártás főtt húsokhoz » Szabolcsi töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.