Tutireceptek.hu fejléc

Brownie-csokisan recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
115 g puha teavaj
200 g porcukor
1 vanília cukor
2 db tojássárga
2 db tojásfehérje
30 g keserű kakaópor
60 g liszt
2 g só
1 g sütőpor
A máz:
Lehet fehércsokoládé vagy ét és tej tortabevonó

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra és készítsünk elő egy kiolajozott, kilisztezett tepsit.
2. Majd habosítsuk ki a vajat, és a porcukrot a vanília cukrot is adjuk hozzá.

3. Folyamatos habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat.

4. Közben egy másik edényben a lisztet alaposan keverjük össze a sütőporral, a sóval, és a kakaóporral.

5. Ha a vaj felvette a tojássárgákat, keverjük bele a lisztes keveréket.

6. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a vajas masszába.
FIGYELEM! Először egy kevés habbal lazítsuk fel a masszát, majd óvatosan keverjük bele a többi tojáshabot is.

7. A kész masszát tegyük a formába, és 170 C°-on kb 40 perc alatt süssük készre. Figyeljünk, nehogy megégjen a massza!
8. A tészta tetejére olvasztott fehércsoki máz kerül és olvasztott étcsokiból vékony csíkokat, húzgálunk.


A receptet beküldte: Ildibildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrórudi krém » Lyukas, gyümölcsös fánk » Citromos sajttorta málnával » Joghurtos kupola
» Csokis meggyes kuglóf » Csokikrémes csokitorta » Igazi, habkönnyű babapiskóta » Túrós puffancs
» Fehér Püspökkenyér másképpen » Házi kürtőskalács » Rugelach (diós és csokoládés) » Csoki szelet
» Epres savarin » Sütőben sült túrófánk » Pöti féle kuglóf » Anyukám piskótája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.