Tutireceptek.hu fejléc

Bukta AndikaAnyuka módra recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
liszt
olaj
élesztő
langyos tej
tojás
cukor


Tölteléknek: lekvár, vagy kakaó, vagy nutella, vagy amit szeretnétek.

Elkészítés:
Nem írtam mennyiséget, mert én is úgy csinálom, hogy csak rakom bele a dolgokat.
A liszthez (kb. 75 dkg liszthez 5 dkg élesztő) hozzáadom szétmorzsolva az élesztőt, majd egy kis, só, egy kis cukor, 1 tojás, olaj (kb. 5-7 evőkanállal), és langyos tejet annyit, hogy jól gyúrható legyen, és a végén ne ragadjon az edény széléhez!

Ezután ki kell sodorni nem túl vékonyra, felvágni kockákra, majd minden kocka közepére rakunk a töltelékből, majd összehajtjuk őket, oldalukat begyúrjuk.
A tepsibe olajat kell önteni, és ahogy belehelyezed a buktákat, bele kell forgatni a tepsiben lévő olajba, és úgy szorosan egymás mellé helyezzük.
Ezután kb. másfél-2 órát letakarva kelni hagyjuk, és utána kb. 15-20 percet sütjük előmelegített sütőben.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
Ebből a tésztából kakaóscsigát, és lepényt is lehet készíteni!***


A receptet beküldte: AndikAnyuka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrófánk Pálma módra » Rizs parasztlány módra » Somlói Móni módra » Lazac Dianna Lynn módra
» Lasagne recept Emyke módra » Kakaós kalács észt módra » Szilvás krémes madár módra » Lekvárosbukta túrósan
» Eszkimó szelet Ági módra » Göngyölt Husika Heni-módra » Májgombóc Erzsi módra » Sertésborda Paksa módra
» Rumos bukta » Zsermák Emyke modra » Sajttorta Juditka módra » Túrós tekercs Ági módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.