Tutireceptek.hu fejléc

Bundázott hal cukkíniágyon szalonnakockákkal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Négy közepes halfiléhez:
- 4 közepes méretű tengeri halfilé
- 1 db citrom (a díszítéshez lehet még egy darab)
- só, bors,(oregánó)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kb 200 g füstölt főtt szalonna
- olívaolaj
- 2 db cukkíni
- fél ek vaj

Elkészítés:
1. Első lépésben felkockázom a fej vöröshagymát, és a szalonnát. Kevés olívaolajon(tényleg kevés legyen) megpirítom a hagymát, nem sokkal később hozzárakom a szalonnát. Közepes fokon együtt fonnyasztom őket. Ha ezzel megvagyok, berakom a forró sütőbe, hogy ne hüljön ki, amíg a többit elkészítem.
2. A citromot kifacsarom, és a halakat bekenem vele, sózom, borsozom, kevés oregánóval megszórom. Közben a cukkínit megmosom, felkarikázom és sóba áztatom. A halakat liszben megforgatom, és olajban kisütöm őket, majd ezeket is is a sütőbe helyezem(Nem sülnek, csak melegen vannak!).
3. A cukkínit víz fölött megpárolom, majd elnagyolva villával összetöröm, és egy kevés vajat felolvasztok benne(gőzről levéve forró).
4. Tálalás: a cukkínit a tálra halmozom, mellé citromkarikákat vágok. Ráfektetem a bundás halakat, és a tetejét megszórom a szalonnás-hagymás "öntettel".

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Rejka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundázott alma » Diós csirke cukkiniágyon » Bundázott sült hagyma » Bundázott ananászkarikák
» Bundázott karalábé » Bundázott csirkefalatok » Halkocsonya másképp » Egyszerű tonhalas sushi
» Zöldfűszeres tengeri hal » Rakott brokkolis hal » Párolt tengeri hal. » Ponty vörösborban
» Magyaros pontykocsonya » Vagdalt -hal- hús egyben » Halfilével rakott krumpli » Surimis tál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.