Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyában sült füge recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Fejenként: 1-2 friss füge,
1 közepes burgonya,
fél ek. vaj,
1 kettéválasztott tojás,
5 dkg juhtúró,
só,
bors,
szerecsendió

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és összetörjük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojássárgáját, a vajat és a túrót elkeverjük a fűszerekkel, majd az egészet a burgonyával, végül a fehérjét is óvatosan beledolgozzuk. Kivajazott szuflé formába kanalazzuk és mindegyik tetejére félbevágott fügét rakunk.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos rakott nokedli » Virslis zöldbab (egytálétel) » Rakott káposzta juhsajttal » Tejszínes rakott karfiol
» Grillezett csirkemáj lecsóval » Csirkemájas tál » Zöldséges batyu » Sajttal töltött húsgombóc
» Füstölt sajtos tepsiskrumpli » Lazacos röszti kaviárral » Bratkartoffeln mit Rührei » Hurkás rakott krumpli
» Brokkolival rakott burgonya » Csirkemáj másként » Virslipörkölt » Karfiol fasírt.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.