Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyagombóc-leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 1 evõkanál zsír, 2 evõkanál olaj, 16 dkg finomliszt, 15 dkg nem nagyon száraz füstölt kolbász, 1 csapott evõkanál "piros arany" paprikakrém, 1 közepes szál sárgarépa, 1 közepes szál petrezselyemgyökér, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, kevés só, 1 mokkáskanál törött fekete bors , 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:
Két evõkanál olajat felforrósítok, majd két csapott evõkanál lisztet aranysárgára pirítok rajta, közben állandóan kevergetem. A tûzrõl lehúzva belekeverem a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát meg a paprikakrémet, majd azonnal ráöntök két deci hideg vizet és simára, csomómentesre keverem. A tûzre visszatéve beleteszem az elõzõleg megtisztított és felkarikázott zöldségeket, az ugyancsak karikára vágott, bõrétõl megfosztott kolbászt és beleszórom a törött borsot. Felöntöm még egyliternyi vízzel, folytonosan kevergetve felforralom és tíz percig fõzöm. Közben a burgonyagombóchoz szükséges, héjában megfõzött burgonyát még forrón meghámozom és azonnal összetöröm.
Összegyúrom a zsírral és a maradék liszttel, jól megsózom és a megmosott, apróra vágott petrezselyem felével fûszerezem. Nedves kézzel apró gombóckákat formálok a tésztából és a forrásban lévõ levesbe beletéve megfõzöm. Amikorra az összes gombóc a leves színére jött, meg is fõtt. Legalább tíz percig hagyom "higgadni", csak ezután tálalom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozsos karottaleves » Savanyú veseleves » Karalábéleves » Szárnyasgaluska leves
» Borsókrémleves túrógombóccal » Halloween-napi tökleves » Mustáros meggyleves » Cibere leves
» Sütőtökkrémleves » Brokkoli krémleves » Karfiolos csirkeleves » Tejszínes csirkeragu leves
» Almás csirkeleves » Füstöltsajt - krémleves » Jégbe hűtött almaleves » Májleves



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.