Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás aranyfánk recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
1 db KNORR Aranysárga Tyúkhúsleves kocka
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 teáskanál cukor
50 dkg liszt
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütöm


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-burgonyás muffin » Csirkehúsos burgonyasaláta » Burgonyás omlett » Burgonyás lepény
» Burgonyás teakifli » Szalonnás burgonyasaláta » Burgonyás-kolbászos omlett » Burgonyás-sajtos rúd
» Burgonyás-köményes kenyér » Burgonyás cukkinis ropogós » Burgonyás répás puffancs » Burgonyás sós pite
» Sajtos burgonyasalata » Isteni burgonyás lángos » Burgonyás túrópogácsa » Burgonyás gombás tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.