| Burgonyás kenyér - egyszerű receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 kg liszt 1 tk. sikér 4 ek. burgonyapüré-por kb. 5 dl víz 1 ek. 20%-os ecet 1 ek. só 2 csomag instant élesztő Elkészítés: 30 dkg lisztben elkeverjülk a száraz élesztőt, 3 dl meleg vízzel galuskatészta sűrűségű kovászt készítünk. kb. 6-8 óra múlva a maradék hozzávalókkal viszonylag kemény tésztát gyúrunk, vizet szükség szerint adhtunk még hozzá. Jó duplájára kelesztjük, majd formázzuk. Ismét majdnem a duplájára kelesztjük, FORRÓ vízzel lekenjük a tetejét, és forró sütőben sütjük. Amikor már majdnem készen van, még egyszer lekenjük a tetejét forró vízzel, majd a sütőbe visszatolva készre sütjük. Tanácsok: Kovászolástól számítva kb. 12 óra alatt készül el. A receptet beküldte: algea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |